Info om Lanapelle

Info om Lanapelle

Lanapelle i Australia


Trykksår er et vanlig problem i mange helseforetak verden over. Det påvirker alle aldersgrupper, og er dyrekjøpt både når det gjelder menneskelig lidelse og ressursbruk. Lanapelle i Australia er fabrikant av enestående saueskinnsprodukter til medisinsk bruk ved trykksår, og er en del av et av verdensledende ullforedlingsselskap, med over 130 års markeds- og produktkunnskap.
Litt om Lanapelleproduktene


Lanapelleproduktene er laget av skinnet til merinosauen, som inneholder 5–6.000 fiber/cm². Dette gjør at Lanapelleproduktene skiller seg ut fra alle andre saueskinn.
Dokumentasjon


Produktene våre er testet og har all nødvendig dokumentasjon som NAV/norske myndigheter krever. Produktene er CE-merket (merket AS4480-1, som er likeverdig med norske krav).
Urinresistent/UR


Alle våre produkter kan benyttes av brukere med inkontinensproblematikk, da de tåler kroppsvæske som blod, urin o.l.
Airtech


Lanapelleprodukter til hender og føtter produseres med perforert skinn (Airtechprosess) for å gi optimal varme- og luftsirkulering.
Trykkavlastende


Bruker kan synke 30 mm ned i skinnet. Dermed økes kontaktflaten, og trykket reduseres.
Farger


Fargene på produktene kan variere mellom blå, grønn og hvit. Dette kan dessverre ikke velges ved bestilling.
Reduksjon av friksjon og fuktighet


Skinnet/ullfibrene beveger seg med bruker, og friksjon reduseres. Skinnet tar opp fuktighet uten at terapeutiske egenskaper svekkes, noe som er en stor fordel for de som sitter og/eller ligger mye.
Garanti ved vask


Vask på 80°C dreper de fleste bakterier, og er et krav til vasketemperatur på sykehus. I motsetning til vanlige saueskinn, tåler Lanapelleproduktene vask på 80°C uten å miste sine terapeutiske egenskaper. Lanapelle Australia tilbyr en garanti på produktene med inntil 50 vask, forutsatt at vaskeanvisningen er fulgt.
Viktig å huske på ved vask


Lanapelleproduktene skal vaskes med vaskemidler for ull og silke. Det anbefales Lanapelle Ullvask eller Milo. Tøymykner skal ikke benyttes da vanlig tøymykner “spiser” ull. Det anbefales lufttørking framfor bruk av tørketrommel. Vær varsom dersom du likevel velger å bruke tørketrommel! Det anbefales ikke å vaske produktene oftere enn nødvendig, da det kan føre til endret konsistens og utseende. Den trykkavlastende egenskapen til produktet er likevel garantert for inntil 50 vask.
Allsidige produkter


Lanapelle har en rekke trykksårforebyggende produkter til barn og voksne. Ullens naturlige egenskaper, sammen med den unike framstillingsprosessen, gjør produktene til noen av verdens mest allsidige og holdbare saueskinnsprodukter som er tilgjengelig på markedet i dag.